Track

Best.nr 000-12616-001.

Oroa dig inte för båten – spåra den. Koppla av i lugn och ro med möjligheten att övervaka båtens position och säkerhetsstatus dygnet runt var du än befinner dig. Track är en flexibel, billig telemetrilösning som registrerar båtens position, säkerhetsstatus och motorprestanda i realtid. Informationen skickas säkert och automatiskt till GoFree-molnet, där du kommer åt den via din egna instrumentpanel på en PC eller mobil enhet.

Viktiga funktioner

 • Spåra fartygets färdhistorik och skapa anpassningsbara geofence-områden
 • Fjärrstyr system som belysning, luftkonditionering och kylning
 • Pålitlig övervakning dygnet runt med inbyggt extrabatteri och minne
 • Anslut flera säkerhetsgivare, NMEA 2000®-enheter och J1939-dieselmotorer
 • Håll dig informerad om problem med e-postmeddelanden i realtid
 • Välj mellan alternativ för Wi-Fi, mobil eller satellitkommunikation
 • Minska underhållskostnaderna med felövervakning, uppspelning och diagnostik online
 • Säker molndatalagring ger dig tillgång till båtens information när och var som helst
 • Hantera enkelt fartygsflottor, från lokala uthyrningar till globala verksamheter
 • Spara och dela med dig av dina bästa båtstunder med TripReplay™
Var kan man handla  GPS-positionering i realtid med geofence-områden

  Båtens position laddas upp automatiskt till GoFree-molnet. Du kan också när som helst begära en omedelbar uppdatering av båtens aktuella latitud och longitud. Konfigurera båtens förtöjningsplats med upp till två anpassade geofence-områden. När båten lämnar eller åker in i dessa områden får du ett e-postmeddelande, vilket gör att du kan känna dig säker på att båten är där den borde vara.

  Fjärrstyrning

  Track kan också ge möjligheten att fjärrstyra upp till tre kretsar ombord. Kontrollera belysning, luftkonditionering eller andra funktioner var du än befinner dig. Med fjärrstyrning kan du reagera på oväntade situationer. Den gör det även möjligt att fixa enkla bekvämligheter som att sätta på den yttre belysningen innan du går ombord.

  Pålitlig övervakning dygnet runt

  Track övervakar, loggar och överför ständigt viktig säkerhetsinformation för fartyget, navigeringsdata, motorinformation och sensordata till GoFree-molnet. Ett inbyggt extrabatteri möjliggör inspelning och överföring i upp till 30 dagar utan extern ström. Om ingen av dina valda kommunikationskanaler är tillgängliga sparas över en månads komplett data för fartyg, motor och navigering automatiskt ombord för överföring eller hämtning vid ett senare tillfälle.

  Stöd för flera motorer och sensorer

  Track kan registrera prestandainformation och larm för upp till fem motorer. Systemet stöder både NMEA 2000®-motorer och J1939-dieselmotorer, vilket ger en passande telemetrilösning för alla båttyper. Track registrerar också information från båtens NMEA 2000®-databuss och stöder en rad ytterligare säkerhets- och statussensorer.

  Automatiserade larm

  Det är viktigt att du får reda på kritiska säkerhets- eller prestandaproblem omedelbart, inte nästa gång du tittar på instrumentpanelen. Med Track får du e-postmeddelanden direkt när problem uppstår, med länkar till registrerade fartygsdata för att hjälpa dig att hantera situationen och diagnostisera problemet så fort som möjligt.

  Kommunikationsalternativ

  Vi erbjuder ett urval av kommunikationsalternativ som passar olika båttyper och verksamhetsområden, för privata båtägare till ägare av flottor. Välj mellan Wi-Fi-anslutning, mobiltäckning eller global satellittäckning – alla tillgängliga med rapporteringsalternativ i standard (SD) eller hög (HD) upplösning.

  Båtunderhåll

  Undermåligt båtunderhåll kan kosta både tid på vattnet och leda till högre reparationsräkningar. Skicka automatiska e-postmeddelanden till valfria e-postadresser – inklusive vanliga service- och supportleverantörer. När problem uppstår får din valda servicetekniker och/eller återförsäljare tillgång till relevanta diagnostiska inspelningar så att vissa problem kan diagnostiseras och tilldelas ett lämpligt underhåll redan innan båten lägger till i hamnen.

  Molnlagring

  Track använder sig av GoFree Cloud, vilket gör att du kan komma åt, dela och spara färdfoton och viktiga fartygsdokument som arbetsordrar, fakturor och underhållsmeddelanden för båten. Det blir enklare för dig och din servicetekniker att hålla er uppdaterade om fartygets service- och underhållsstatus med lättillgängliga fartygsdokument. All system- och larmdata överförs och lagras direkt i GoFree-molnet, så att du snabbt får tillgång till den senast registrerade fartygsinformationen var du än befinner dig.

  Effektivare lösning för fartygsflottor

  Ägare av fartygsflottor drar nytta av att veta exakt hur båtarna används. Med Track kan ägare se över bränslenivåer, båthastigheter och motorernas körtid – även om båtarna fortfarande är ute på vattnet. På så sätt kan du se till att båten används ordentligt och få mer valuta för båtinvesteringen på lång sikt.

  Hantering av flotta

  Oavsett om du vill övervaka en eller hundra båtar blir alla fartyg en del av din flotta där varje båt har en egen instrumentpanel online. Eftersom båtarna ingår i en flotta är det enkelt att gruppera dem och hålla dem säkra med samma geofence-områden och supportpersonal.

  TripReplay™

  Med Track är det enkelt att spara och dela med dig av dina bästa båtstunder online. Varje gång du använder båten registreras båtens position, aktuella väderförhållanden, vattendjup och till och med prestandadata automatiskt. Med TripReplay™-funktionen kan du ”spela upp” dina färder, lägga till egna färdfoton och dela färder via e-post, meddelande eller sociala medier.